Vrouwennetwerk Universiteit Utrecht

Agenda

6 maart 2020
10:00 - 22:00
Academiegebouw, Louis Hartlooper Complex en Parnassos

International Women’s Day 2020

Vrijdag 6 maart zal in het teken staan van eenheid, reflectie, solidariteit en actie. Studenten, medewerkers en alumni van de Universiteit Utrecht zullen samen International Women’s Day vieren, met het thema ‘Different but equal.’ 

International Women’s Day bij de Universiteit Utrecht
Universiteit Utrecht was de eerste universiteit in Nederland die een vrouwelijke professor benoemde: Johanna Westerdijk. Sinds haar benoeming in 1917 hebben in Utrecht vele sterke en slimme vrouwen gestudeerd en onderzoek gedaan. We nodigen iedereen – studenten, alumni en medewerkers – uit om op deze International Women’s Day mét en over hen in gesprek te gaan.

Er zal een heleboel te doen zijn op 6 maart. Kom naar een van de lezingen en panels in het Academiegebouw, doe mee aan creatieve workshops in Parnassos en ga naar de Science & Fiction filmavond in Louis Hartlooper Complex. En uiteraard wil je de beursuitreikingen van het Rosanna Fonds voor Vrouwen niet missen; de perfecte gelegenheid om gelijkgestemden te ontmoeten, en het is perfect te combineren met andere activiteiten. Hier vind je het blokkenschema en meer informatie over het programma.

Let op: omdat International Women’s Day officieel op zondag valt (8 maart), is ervoor gekozen de dag dit jaar op vrijdag 6 maart te vieren.

De viering van International Women’s Day 2020 aan de Universiteit Utrecht wordt georganiseerd door de Taskforce Diversiteit en Inclusie en het team Alumnirelaties. Vragen? Mail naar iwd@uu.nl.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.