Vrouwennetwerk Universiteit Utrecht

Community

Of je nu een vrouw bent of niet, en of je nu aio, hoogleraar, directeur bent of beleidsmedewerker: het Vrouwennetwerk Universiteit Utrecht biedt je een platform om te participeren in de UU-brede community van vrouwen èn andere geïnteresseerden die zich betrokken voelen bij het doel: meer (gender)diversiteit in de wetenschap.  Wij werken vanuit de universitaire doelstellingen met betrekking tot (gender)diversiteit en inclusie.

Het Vrouwennetwerk Universiteit Utrecht dankt z’n naam aan de initiatiefnemers: meer dan dertig jaar geleden startten vrouwen aan de UU een netwerk uit onvrede met onevenredige vertegenwoordiging van vrouwen werkzaam aan de Universiteit Utrecht. Anno 2017 zijn deze aantallen op alle geledingen behoorlijk toegenomen, maar zijn vrouwen nog steeds niet evenredig vertegenwoordigd op de hoogste niveaus binnen de wetenschap. Dit is niet specifiek voor de Universiteit Utrecht maar een landelijke kwestie. Niet alleen gender in de wetenschap heeft onze aandacht; wij richten onze blik evenzogoed op andere vormen van diversiteit c.q. het ontbreken daarvan.

Binnen de Universiteit Utrecht worden verschillende maatregelen getroffen om (gender)diversiteit te stimuleren. Het Vrouwennetwerk draagt bij aan het zichtbaar maken van deze good practice.

Dat doen we o.a. via deze site, via Pandora, onze nieuwsbrief, en diverse social media.

We nodigen je nadrukkelijk uit om ons van wetenswaardigheden, initiatieven cq good practice binnen jouw onderdeel, departement of faculteit op de hoogte te stellen!!

Iedere UU’er die zich per e-mail bij ons aanmeldt, ontvangt een paar keer per jaar een digitale nieuwsbrief en twee keer per jaar een Pandora van ons. Nieuwsbrieven en Pandora gaan naar ongeveer 600 interne adressen (de verhouding v/m in ons bestand is ongeveer  7:1) op alle denkbare wetenschappelijke(wp) en niet-wetenschappelijke (obp) functies binnen de Universiteit Utrecht. Geen UU’er maar wel geïnteresseerd? Stuur ons dan een mailtje met de reden waarom je de nieuwsbrief en/of Pandora wilt ontvangen.

Je vindt ons ook op het universitaire intranet. Daarnaast kun je ons op Twitter volgen en van het netwerk gebruik maken door zelf tweets te sturen aan @UU_VN. Het Vrouwennetwerk UU heeft bovendien een LinkedIn-groep waarvan je lid kunt worden:  Vrouwennetwerk Universiteit Utrecht. Tenslotte vind je ons ook op Yammer als (uitsluitend voor UU-leden) groep Vrouwennetwerk Universiteit Utrecht.

Nieuwsbrief februari 2020 (Pandora-editie)

Nieuwsbrief mei 2019 (Pandora-editie)

Nieuwsbrief februari 2019

Nieuwsbrief december 2018 (Pandora-editie)

Nieuwsbrief september 2018

Nieuwsbrief mei 2018 (Pandora-editie)

Nieuwsbrief februari 2018

Nieuwsbrief december 2017

Nieuwsbrief april 2017

Nieuwsbrief februari 2017 (Pandora-editie)

Nieuwsbrief december 2016 (Pandora-editie)

Nieuwsbrief juni 2016

Uitnodiging bijeenkomst diergeneeskunde 9 juni

Nieuwsbrief 8 maart 2016 (Internationale Vrouwendag)

Nieuwsbrief februari 2016

Nieuwsbrief november 2015

Nieuwsbrief september 2015