Logo Universiteit Utrecht

Vrouwennetwerk Universiteit Utrecht

Agenda

30 juni 2017
13:00 - 18:00
Zaal Blauw van het Marinus Ruppertgebouw, Leuvenlaan 21, Utrecht

Conference on Refugee Students

“InclUUsion uncovered. Experience of displaced students”

[Click here for English]

Tijdens het huidige academische jaar waren meer dan 100 studenten met een vluchtelingenachtergrond ingeschreven voor reguliere cursussen aan de Universiteit Utrecht. Wat voor uitdagingen gingen ze tegemoet? Wat voor dromen hebben ze?

Deze studenten organiseren een conferentie in Utrecht Science Park: InclUUsion uncovered. Experience of displaced students. Tijdens deze conferentie laten de studenten zich zien en vertellen ze hun verhaal. Ze kijken ook terug op zaken zoals stigma’s die worden geassocieerd met vluchtelingen, integratie en participatie.

Met zelfgemaakte films, Q&A-sessies en presentaties laten de studenten zien dat elk verhaal uniek is en dat er meer is dan wat de media ons laten zien.

PROGRAMMA
De conferentie begint met een plenaire sessie, waarna de deelnemers mee kunnen doen met twee van de vier workshops:

  • Dreams/daily life workshop
  • Challenges study/work workshop
  • Questions and Answers Workshop
  • Storytelling Workshop

Aan het eind van de conferentie vind er een laatste plenaire sessie plaats waarin tijd is gereserveerd om ervaringen uit te wisselen.

INSCHRIJVING
Interesse? Zo ja, gebruik dan dit inschrijvingsformulier. Neem voor vragen contact op via incluusion@uu.nl.

InclUUsion
De vluchtelingenstudenten zijn deelnemers aan het InclUUsion project (Engels). Dit project biedt studenten die momenteel ‘in afwachting’ zijn in noodopvangcentra, asielzoekerscentra of in hun nieuwe huizen de kans om gratis mee te doen aan allerlei cursussen die worden aangeboden door de Universiteit Utrecht.

Dit bericht is overgenomen van de Agenda van de Universiteit Utrecht.