Logo Universiteit Utrecht

Vrouwennetwerk Universiteit Utrecht

Agenda

14 november 2016
17:15 - 18:45
Auditorium, Kriekenpitplein 1

Lezing over polarisatie: inzicht in de dynamiek van wij-zij denken

Op maandag 14 november organiseren Dare to be Grey en SIB-Utrechteen filmopname van een lezing over polarisatie. In een beproefde lezing geeft Bart Brandsma inzicht in de dynamiek van wij-zij denken.

Brandsma prikkelt ons denken over het fenomeen polarisatie en geeft handvatten over hoe we een nieuwe aanpak hiertegen kunnen vinden. Wat zijn effectieve rollen op welk moment? Herkennen we anderen of onszelf in de rol van pusher, joiner, bridge builder of scapegoat? In het zwart-witdenken (polarisatiedruk) is de rol van grijs cruciaal. Maar wat is nu de werkelijke uitdaging voor dat grijs?

OVER DE SPREKER

Bart Brandsma (1967) is sociaal en politiek filosoof. Na een loopbaan in de media (onder meer bij Filosofie Magazine) traint hij nu professionals in polarisatiestrategie. Hij werkt met burgemeesters, officieren van justitie, nationale politie, docenten en journalisten. Hij trainde van Libanon tot Noord-Ierland, van terreur- en radicaliseringexperts, lokale jeugdwerkers en wijkagenten tot de ministeries in Den Haag.

De toegang is gratis, aanmelding is gewenst.