Vrouwennetwerk Universiteit Utrecht

Agenda

25 mei 2018
12:30 - 18:30
Klein Auditorium, Academiegebouw Leiden, Rapenburg 73

LNVH Lentesymposium

Onderwerp van gesprek is deze keer de actuele discussie rondom machtsmisbruik, intimidatie en ongewenst gedrag. We stellen de simpele vragen: hoe wensen we met elkaar om te gaan binnen de academie, hoe verschilt die wens met de realiteit en wat kunnen we doen om wens en realiteit te verenigen zodat er voor iedereen een prettige en veilige werkomgeving ontstaat?

Oscar David (auteur ‘Macht!’) en Claartje Vinkenburg (expert organizational behaviour, VU) verzorgen een keynote en scheppen daarmee de nodige context en verschaffen inzicht. Scott Solder (trainingsontwikkelaar o.a Imperial College London) reikt in een ‘active bystander training’ tools aan om met situaties van machtsmisbruik om te gaan.

Een panel van experts richt zich vervolgens op logische acties en procedures om ongewenst gedrag binnen organisaties te voorkomen en aan te pakken. Dat doen zij door te reageren op scènes gespeeld door Het Acteursgenootschap, bekend van onder meer het stuk ‘Gewetenschap’ dat zij voor De Jonge Akademie realiseerden,  waarin een aantal voorbeelden en voorvallen van ongewenst gedrag worden uitgebeeld. Uiteraard worden de deelnemers actief betrokken in deze discussie. Er is dus alle ruimte om ook vanuit het publiek te reageren, zaken te delen of advies te vragen.

In het panel:

Leo ten Brink – voorzitter van de Landelijke Vereniging van Vertrouwenspersonen
Anneriek de Heer – directeur Personeel en Organisatie Radboud Universiteit Nijmegen, voorzitter HRNU-overleg (VSNU)
Petra Meier – hoogleraar Universiteit Antwerpen, EU project EGERA: Recommendations to prevent and fight sexual harassment in academia
Richard Korver – advocaat, gespecialiseerd in zedenzaken
Ingeborg van der Ven – redacteur ScienceGuide, auteur van het drieluik over seksuele intimidatie in de wetenschap

Klik hier voor een beschrijving van het gehele programma en meld u nu aan! Promovendi, postdocs, universitair docenten, universitair hoofddocenten en hoogleraren (m/v) van alle Nederlandse universiteiten en universitair medisch centra zijn van harte welkom, alsmede bestuurders, beleidsmakers, beleidsadviseurs en vertrouwenspersonen. Kosten voor deelname aan het LNVH Spring Symposium 2018 bedragen 50 euro. De voertaal is Engels.

Meer info: info@lnvh.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *