Vrouwennetwerk Universiteit Utrecht

Actualiteit

Nationale Wetenschapsagenda gepresenteerd

gw_hum_nationale-wetenschapsagenda_770x510
De Nationale Wetenschapsagenda is gereed. Afgelopen voorjaar konden alle Nederlanders vragen insturen en na maanden van verzamelen, dialoog, analyse en bundelen werd de agenda op vrijdag 27 november aangeboden aan bewindspersonen van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en het ministerie van Economische Zaken. De voorzitters van de Wetenschapsagenda zijn de Utrechtse hoogleraar prof. dr. Beatrice de Graaf en Alexander Rinnooy Kan. Zij zaten ’s avonds ook aan tafel bij De Wereld Draait Door.

Nieuwsgierig naar de onderzoeksvragen waar de wetenschap zich de komende jaren op zal richten? De Nationale Wetenschapsagenda is digitaal beschikbaar. Na het selecteren van een vraag, verschijnt in de digitale agenda een uitgebreide toelichting. Belangstellenden kunnen onder meer lezen welke ingediende vragen er aan een onderwerp ten grondslag liggen en welke organisaties het betreffende vraagstuk hoog op de agenda hebben staan.

EUREKA!-FESTIVAL

Wat zijn kansrijke uitdagingen voor de Nederlandse wetenschap? Hoe kan wetenschap bijdragen aan het vinden van oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken en het benutten van economische kansen? Tijdens het EUREKA!-festival op 29 november in de Westergasfabriek in Amsterdam kwamen ingediende vragen aan de wetenschap tot leven in live experimenten, debatten, mini-colleges en films. Er waren diverse bijdragen van wetenschappers van de Universiteit Utrecht. Beatrice de Graaf was gastvrouw op het festival.

OVER DE NATIONALE WETENSCHAPSAGENDA

De Nationale Wetenschapsagenda wordt opgesteld door de Kenniscoalitie. Deze bestaat uit de universiteiten (VSNU), hogescholen (VH), Universitair Medische Centra (NFU), KNAW, NWO, VNO-NCW, MKB-Nederland en de instituten voor toegepast onderzoek (TNO/TO2). De Nationale Wetenschapsagenda is een initiatief van de ministeries van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en Economische Zaken.

(Bron: uu.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *