Logo Universiteit Utrecht

Vrouwennetwerk Universiteit Utrecht

Agenda

24 februari 2016

Studium Generale organiseert een serie lunchlezingen met het thema ‘Identiteit onbekend’.

 

Identiteit is een concept vol tegenstrijdigheden. Iedereen is uniek en wil dat graag zijn. Aan de andere kant doen we er alles aan om bij de groep te horen. We ontlenen ons ‘ik’ aan karaktereigenschappen, overtuigingen, talenten, eigenaardigheden en gedrag. Maar tegelijkertijd bepalen ook je partner, ouders en vrienden wie je bent. Mensen zijn beïnvloedbaar en veranderlijk, maar zoeken ook authenticiteit. Gaat dat samen? Kun je jezelf vormen, terwijl je ook gevormd wordt?

Identiteit en (gender)diversiteit hebben veel met elkaar te maken. Daarom hier een selectie uit de lunchlezingen (13uur).

Kijk voor een volledig overzicht op www.sg.uu.nl5-lunchcfroodmatphotocase-com

Met o.a.

Op woensdag 24 februari 2016: Zoektocht naar identiteit. Uitleggen wie je bent is niet zo makkelijk: is het wat je denkt, voelt, koopt of gelooft? Dr. Stine Jensen probeert het ‘ik’ te definiëren.

Op woensdag 2 maart 2016: Gewoon abnormaal. Prof. Ingrid Robeyns over hoe we ‘normaal’ van ‘abnormaal’ gedrag onderscheiden.

Op woensdag 9 maart 2016 : Van nature anders. Asha ten Broeke (wetenschapsjournalist) over de rol van gender, afkomst en oriëntatie op sociale identiteit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *